HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
FabLab Bibliotheek Houten officieel geopend
21-03-2016
Op 16 maart is met een feestelijke bijeenkomst officieel FabLab Houten geopend. Wethouder Kees van Dalen van de gemeente Houten verrichtte de openingshandeling door het logo van het FabLab in elkaar te puzzelen, nadat de puzzelstukken hem waren gebracht door een robotstofzuiger en een op afstand bestuurd autootje. De wethouder kreeg vervolgens zijn 3D-geprinte buste aangeboden.
Het FabLab, dat overigens al sinds 15 februari in gebruik is, is gevestigd in Bibliotheek Houten-Centrum, een vestiging van Bibliotheek Lek & IJssel.

FabLab Houten is een samenwerkingsproject van TinkerinQ , onderdeel van de Krachtfabriek in Houten, en de Bibliotheek Lek & IJssel. Het FabLab beschikt onder andere over 3D-printers, een lasersnijder, een vinylsnijder en een CNC-freesbank.
Het Houtense FabLab is er voor zowel het onderwijs als particulieren, die er cursussen kunnen volgen en de apparatuur gebruiken. Tijdens de open inloop op woensdagmiddag kunnen bezoekers gratis gebruik maken van de apparatuur en de aanwezige kennis. Met het onderwijs ontwikkelt de bibliotheek programma's voor groepen leerlingen van zowel basis- als middelbare scholen. Ook bedrijven kunnen er terecht.

(Zie ook de reportage van Omroep Houten over de officiële opening van het FabLab.)


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie