HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Website DBNL vernieuwd
22-03-2016
De website van de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) heeft een nieuw uiterlijk en nieuwe functionaliteiten gekregen. 
De website van de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren heeft een eigentijdse, frisse uitstraling gekregen, is overzichtelijker geworden en bevat meer zoekopties. Bovendien is hij beter te raadplegen op smartphone en tablet, zo meldt de Koninklijke Bibliotheek (KB), die DBNL vanaf begin 2015 beheert.

De verbeteringen aan de vernieuwde DBNL-site zijn doorgevoerd op basis van de uitkomsten van het gebruikersonderzoek dat in 2014 werd uitgevoerd. Bij dit gebruikersonderzoek werden enkele verbeterpunten genoemd: de vormgeving oogde gedateerd en de zoekfunctionaliteit kon beter.

Bij de vernieuwde website is het zoeken eenvoudiger opgezet, met een duidelijke navigatie en meer filtermogelijkheden, aldus DBNL. Nieuw is bijvoorbeeld dat gebruikers niet alleen meer op trefwoorden kunnen zoeken in het werk van één auteur, maar ook in dat van een hele groep tegelijk (bijvoorbeeld de Tachtigers). Ook zijn dwarsverbanden direct zichtbaar, zodat gebruikers na een zoekopdracht alle relevante informatie bij elkaar vinden. Een (tijdelijke) veranderwijzer op de website laat bezoekers de nieuwe zoekmogelijkheden zien.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie