HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Midden-Brabant opent bibliotheek in vluchtelingenopvang Tilburg
25-03-2016
Op 24 maart is door wethouder Marcelle Hendrickx een bibliotheek geopend in het AZC in het voormalige Belastingkantoor in Tilburg. De bibliotheek voor vluchtelingen is tot stand gekomen door een samenwerking van de Bibliotheek Midden-Brabant, Stichting Nieuwkomers en Vluchtelingen (SNV) en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). 
Wethouder Hendrickx benadrukte bij de opening van de bibliotheek het belang van lezen, het leren van elkaars taal en het delen en vertellen van verhalen. 'We moeten elkaar leren kennen. We worden tenslotte elkaars buren,' aldus de wethouder.

Het beheer van de bibliotheek is in handen van de Syrische Rami en Manal en de Afghaanse Haroon en Humayon, die bij de opening stelde: 'The library is for all the people in a community, no matter where you come from. So this is also yóur library. I invite everyone to come in and take a look.'

Bibliotheek Midden-Brabant stelt bij wijze van toelichting: 'De Bibliotheek is er voor iedereen, dus ook voor nieuwe Tilburgers. Iedereen verdient de kans zijn talent te ontwikkelen en moet optimaal deel kunnen nemen aan de maatschappij. Om daaraan bij te dragen stelde de Bibliotheek Midden-Brabant een ruime collectie boeken beschikbaar voor de Bibliotheek in het AZC. De collectie bestaat uit zowel nieuwe als afgeschreven boeken in onder andere het Arabisch en Engels voor volwassenen en voor jeugd. Romans en informatieve boeken, beeldwoordenboeken, zoekboeken, prentenboeken en woordenboeken. Ook werden er PC’s geïnstalleerd in de Engelse taal met daarop de mogelijkheid om via Pressreader internationale kranten te lezen. Op de PC’s staat ook de taalkit Dutch voor vluchtelingen.'

De bibliotheek is geopend op maandag t/m vrijdag tussen 11.00 en 13.00 uur.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Ben Vaske
28-3-2016 11:11
wat betreft de Taalkit DUTCH graag een correcte weergave.
De Taalkit DUTCH is een pakket dat bestaat uit een offline deel (Handleiding en Materiaal voor deelnemer) en een online deel: 4 online leerroutes Welcome op Oefenen.nl.
Die leerroutes staan niet geinstalleerd op pc's. Bibliotheken moeten bij de Koninkijke Bibliotheek inlogcodes aanvragen en daarmee kan overal met de leerroutes worden gewerkt, ook op een mobiel.
Maar het belangrijkste is dat het gaat om een pakket. in dit bericht wordt gedaan alsof het alleen online is. 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie