HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
KB roept tijdelijke werkgroep 'Lokaal Digitaal' in het leven
25-03-2016
De Koninklijke Bibliotheek (KB) gaat een werkgroep inrichten om in de loop van 2016 samen met de openbare bibliotheken te komen tot nadere afspraken rond het digitale deel van het lokale abonnement. 
De tijdelijke werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van openbare bibliotheken en de KB en gaat zich buigen over de volgende onderwerpen:
  • Voorwaarden waaronder openbare bibliotheken een digitaal aanbod in hun lidmaatschap kunnen opnemen;
  • Manieren om de overgang naar het 42 euro-tarief voor klanten van openbare bibliotheken aantrekkelijk te maken;
  • De ontwikkeling van nieuwe proposities voor digitaal aanbod, waaronder een propositie voor de jeugd. Deze nieuwe proposities worden bij de uitgevers getoetst en behoeven, als het een afwijkend tarief betreft, de goedkeuring van de minister.
De KB stelt bij wijze van toelichting: 'Per 1 januari 2017 mag het tarief voor een lokaal abonnement dat toegang geeft tot digitale werken, niet lager zijn dan het vastgestelde tarief van € 42,-. Het jaar 2016 geldt als overgangsjaar, waarin we samen met de openbare bibliotheken nadere afspraken willen maken rond het digitale deel van het lokale abonnement.' 

De eerste bijeenkomst van de werkgroep is gepland op 29 maart. Voor de samenstelling van de werkgroep is advies gevraagd aan de KB-inkoopcommissie voor e-content, de gesprekstafel gebruikers van de landelijke digitale infrastructuur en de voorbereidingsgroep voor het consortium


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie