HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Jarige Bibliotheek Gelderland Zuid presenteert 'BoekBoek'
30-03-2016
De 100-jarige Bibliotheek Gelderland Zuid heeft tijdens haar jubileumfeest op 28 maart de 'BoekBoek' gepresenteerd, een elektrische TukTuk waarmee de bibliotheek weer de wijken en buitengebieden in gaat. 
Jarige Bibliotheek Gelderland Zuid presenteert 'BoekBoek'
Dianne Weersink, directeur van Bibliotheek Gelderland Zuid: 'De BoekBoek is een elektrische TukTuk waarmee de bibliotheek weer de wijken en buitengebieden in gaat voor activiteiten voor jong en oud.' De BoekBoek is mede mogelijk gemaakt door een donatie van het coöperatiefonds Rabobank Rijk van Nijmegen.
De BoekBoek werd op het jubileumfeest ingezet voor het vervoeren van het eerste exemplaar van het jubileumboek, dat, bij wijze van aftrap van de feestelijke dag, overhandigd werd aan burgemeester Bruls.

Tijdens het jubileumfeest betraden ook de negen ambassadeurs van de Bibliotheek Gelderland Zuid voor het eerst het podium. Tijdens de talkshow met Hanneke Groenteman kwamen de persoonlijke verhalen van de ambassadeurs aan bod, herinneringen en toekomstdromen. Prof. Dr. Paul J.M. van Tongeren van de Radboud Universiteit Nijmegen gaf een minicollege over de kunst van langzaam lezen. Thijs Kersten (13), leerling van het Kandinsky College, ontving de prijs van de schrijfwedstrijd 100 jaar.

Foto: Bert Roodbeen


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Antoinette van Zanten
13-4-2016 19:13
 Fantastisch collega's! De mobiele dienstverlening alweer uitgebreid!

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie