HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheekservice Fryslân, Biblionet Groningen en Biblionet Drenthe werken samen bij inkoop printapparatuur
31-03-2016
Door samen te werken bij de aanbesteding van print-, scan en kopieerapparaten voor de bibliotheken van het noorden hebben Bibliotheekservice Fryslân, Biblionet Groningen en Biblionet Drenthe een besparing van kosten kunnen realiseren.
De drie organisaties stellen in een persbericht dat vanwege de schaalgrootte een scherp contract kon worden afgesloten, waarmee een forse daling van de kosten voor print-, scan- en kopieeractiviteiten van de bibliotheken van Friesland, Groningen en Drenthe gerealiseerd kan worden.

Hans Bergman van Biblionet Drenthe stelt in het persbericht: ‘Een prachtig mooi en leerzaam inkooptraject waarbij de kracht van de gezamenlijkheid van de drie noordelijke provinciale bibliotheekorganisaties aantoont een gunstige onderhandelingspositie te creëren naar de leveranciers toe waardoor zeer interessante prijsafspraken te realiseren zijn.’ 

Bert Smid van Biblionet Groningen vult aan: ‘Samen sta je sterk. Door gezamenlijke inkoop creëer je meer volume, waardoor je voor de leverancier een interessante partij bent geworden. Onderzoek naar extra functionaliteit wordt door de leverancier sneller opgepakt. Denk hierbij aan het koppelen van de cashless betaaloplossing. Als je het samen doet, hou je jezelf ook scherp: drie weten meer dan één. De ervaring die wij hebben opgedaan tijdens dit traject kunnen wij meenemen naar andere soortgelijke inkooptrajecten binnen onze organisatie’.

Op woensdag 30 maart is in Zwolle de raamovereenkomst ondertekend door Jacques Malschaert (Bibliotheekservice Frieslân), Lenie van der Werf (Biblionet Drenthe), Arend Middelveld (Biblionet Groningen) en Niels Priem van leverancier Toshiba.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie