HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe Bibliotheek Neede gaat samenwerken met boekhandel
01-04-2016
Vandaag neemt de Bibliotheek Neede haar intrek in een nieuw onderkomen aan de Oudestraat. De entree van de bibliotheek bevindt zich in de naastgelegen boekhandel, de Kamer van Kramer, waarmee op verschillende gebieden samengewerkt zal gaan worden. 
De eigenaren van boekhandel Kamer van Kramer zullen de rol van huismeester gaan vervullen op momenten dat er geen bibliotheekpersoneel aanwezig is.
Een voordeel van de samenwerking is onder andere dat het aantal openingsuren van de bibliotheek uitgebreid zal worden. Daarnaast zullen de bibliotheek en De Kamer van Kramer ook leesbevorderings- en andere activiteiten samen gaan opzetten, zo meldt Bibliotheek Oost-Achterhoek, waartoe de vestiging in Neede behoort.

Ton Mengerink, directeur van Bibliotheek Oost-Achterhoek, stelt in Tubantia over de samenwerking: 'Door de samenwerking krijgen we een forse plus in openingstijden. 's Middags willen we bemand zijn, 's morgens leggen onze partners de krant op tafel, doen het licht en de apparaten aan, en kunnen bezoekers er terecht.' Lynn Karsijns, manager van Bibliotheek Neede, vult aan: 'We willen samen meer doen aan extra activiteiten. Schrijvers uitnodigen, bijvoorbeeld. Onze Filmhuis-activiteiten zetten we hier ook voort.'

Om de verhuizing van het oude onderkomen in de hessenboerderij De Meijer naar de nieuwe locatie te realiseren, zijn er bijdragen ontvangen van de Gemeente Berkelland, de heer Gert van der Bunt (belegger uit het midden van het land) en De Kamer van Kramer. Daarnaast put de bibliotheek uit de eigen reserve. Ook is er nog een extra bedrag nodig dat via sponsoring en crowdfunding binnen moet komen.

Zie ook de filmpjes over de feestelijke opening van de bibliotheek en de open dag.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie