HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Landelijke organisaties ontwikkelen website voor vluchtelingen
05-04-2016
NBD Biblion ontwikkelt in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) een website die vluchtelingen en openbare bibliotheken met elkaar moet verbinden. De lancering van de website wordt binnenkort verwacht.
De website moet vluchtelingen de weg gaan wijzen naar de lokale bibliotheekvestigingen en hun aanbod.  Het doel van de website is om initiatieven voor vluchtelingen die via een lokale bibliotheek worden aangeboden, voor hen inzichtelijk en toegankelijk te maken, zo meldt NBD Biblion. Vluchtelingen kunnen zo zien waar ze bij de dichtstbijzijnde bibliotheek terecht kunnen voor het leren van de Nederlandse taal, het ontmoeten van nieuwe mensen, recreatie en dergelijke.

Voor de registratie van dit aanbod wordt G!DS ingezet. De website is gekoppeld aan G!DS, waardoor het aanbod van lokale bibliotheken automatisch wordt getoond. 

De website gaat DutchRoadmap heten.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (4)

Gina
6-4-2016 10:59
 We houden het in de gaten! groet, Gina

 
Joost Heessels
15-4-2016 15:03
Toch jammer dat alleen het aanbod van de G!DS er op kan staan en geen eigen toevoegingen. Zo blijft het een beetje een loze website.
Anton Dierdorp
18-4-2016 18:40
Dag Joost, wat bedoel je hiermee? De door NBD|Biblion geinventariseerde aanbodvormen kunnen door de bibliotheken in G!DS worden aangegeven, met een eigen tekst. Wat mis je precies?
Joost Heessels
19-4-2016 08:50
 Als je bibliotheekorganisatie niet met de G!DS werkt kun je helemaal niks. Het zou zo mooi zijn als je het aanbod van alle bibliotheken zou kunnen zien. 
Verder is het allemaal maar sumier wat er op de website te vinden is. Ik denk niet dat een vluchteling zit te wachten op een dergelijke website. 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie