HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VOGIN lanceert campagne om informatieopleidingen onder de aandacht te brengen
15-04-2016
Op 1 april is kiesvoorinformatie.nl officieel gelanceerd, een portal bedoeld om havo- en vwo-leerlingen te interesseren voor alle in Nederland aanwezige opleidingen binnen de informatiebranche. De website past binnen een bredere campagne waarmee de Stichting VOGIN aandacht wil vragen voor de informatieopleidingen.
Stichting VOGIN stelt dat havo- en vwo-leerlingen zich er niet altijd van bewust zijn wat het vak informatieprofessional precies inhoudt en welke opleidingen er op dat gebied bestaan. Stichting VOGIN wil hier met een campagne verandering in brengen.

In het kader van deze campagne ontvangen alle mediathecarissen binnen middelbare scholen een poster die ze kunnen ophangen om scholieren te attenderen op de informatieopleidingen. Zij geven deze informatie ook door aan de decanen, een vaak lastig te bereiken doelgroep, aldus VOGIN in een persbericht op de website van KNVI. Verder is er budget beschikbaar gesteld voor een Facebookcampagne die zich toespitst op middelbareschoolleerlingen. Om de doelgroep aan te spreken vertelt acteur Mimoun Oaissa, bekend van films als Shouf Shouf en Het schnitzelparadijs, in een filmpje over zijn fascinatie voor informatie. 
Daarnaast is onlangs dus ook de website kiesvoorinformatie.nl gelanceerd. Op deze website wordt onder andere een overzicht geboden van alle informatieopleidingen die er bestaan en van de werkzaamheden waarmee een informatieprofessional te maken kan krijgen. 

De campagne is mogelijk gemaakt door de inzet en bijdrage van Stichting VOGIN, het GO Fonds en diverse vrijwilligers.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie