HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vernieuwde LuisterBieb-app in mei gelanceerd
22-04-2016
Begin mei zal de vernieuwde LuisterBieb-app in de Apple Store en Google Play Store beschikbaar komen, zo meldt de Koninklijke Bibliotheek. De aangeboden titels zijn ingedeeld in drie categorieën op basis van verschillende voorwaarden voor de beschikbaarheid.
De Koninklijke Bibliotheek (KB) stelt in een persbericht dat alle luisterboeken met labels zijn onderverdeeld in drie categorieën: 
  1. Oranje label: dit zijn premiumtitels voor leden van de Bibliotheek met een geldig lidmaatschap. Met een geldig lidmaatschap wordt bedoeld dat de lokale bibliotheek het gebruik van de landelijke diensten heeft aangezet in het lokale systeem.
  2. Grijs label: titels die vrij voor iedereen (lid of geen lid) te beluisteren zijn.
  3. Wit label (promotietitel). Premiumluisterboeken die voor een korte periode vrij voor iedereen te beluisteren zijn.
Premiumluisterboeken (dus luisterboeken met een oranje label) zijn voor drie weken te leen en kunnen daarna verlengd worden. Bibliotheekleden kunnen maximaal 10 premiumtitels lenen, maar ze kunnen een premiumtitel wel eerder ‘inleveren’. De KB verwacht het aanbod in de loop van de komende maanden uit te breiden met veel premiumfictietitels.

De KB stelt verder dat de registratieprocedure is aangevuld met de mogelijkheid om het bibliotheeklidmaatschap te koppelen (via IAM), zodat de bibliotheekleden ook de premiumluisterboeken kunnen beluisteren. 
Andere vernieuwingen behelzen onder andere de toevoeging van een groot aantal nieuwe hoorcolleges en uitbreiding van de zoekfunctionaliteit .

In mei en juni zal de vernieuwde LuisterBieb-app met een kleine campagne onder de aandacht gebracht worden, aldus de KB. Van 23 tot en met 29 mei vindt de Week van het Luisterboek plaats.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie