HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Rivierenland neemt mobiel fablab in gebruik
28-04-2016
Op 20 april heeft Bibliotheek Rivierenland tijdens een bijeenkomst met leerlingen van de groepen 5 en 6 van Basisschool de Mariaschool in Boven Leeuwen een nieuw mobiel fablab gepresenteerd. Het mobiele fablab, Wowi! gedoopt, is een voormalige bibliobus die is omgebouwd naar rijdend technieklokaal.
Bibliotheek Rivierenland neemt mobiel fablab in gebruik
In de bus kunnen geïnteresseerden ter plekke experimenteren met nieuwe technieken, zoals 3D-printers, drones en nog veel meer. Het mobiele fablab wordt door Bibliotheek Rivierenland in een persbericht omschreven als 'een Biebbus vól met digitale nieuwigheden, die mensen laat kennismaken met de nieuwste digitale en technologische ontwikkelingen. WoWi! staat voor Workshop on Wheels: innovatie! Door zelf met innovatieve apparaten en gadgets aan de slag te gaan, krijg je een duidelijk beeld van wat technologische ontwikkelingen en de toepassingen ervan in de toekomst kunnen brengen,' aldus Bibliotheek Rivierenland.

Het is de bedoeling om met het mobiele fablab mensen in Gelderland en Overijssel kennis te laten maken met de nieuwste technologieën op het gebied van programmeren, robotica, industriële vormgeving en mediavormgeving. Mediacoaches van de bibliotheek hebben een programmering ontwikkeld voor jonge kinderen. Het aanbod bestaat voornamelijk uit workshops die aansluiten bij hun beleefwereld. Er is veel aandacht voor de praktische toepasbaarheid van de nieuwste apparaten, software en gadgets. Gedurende een eerste pilotperiode bezoekt de bus voornamelijk basisscholen. Het project wordt in het najaar geëvalueerd. De evaluatie is richtinggevend voor de toekomstige inzet van Wowi! in Gelderland en Overijssel. Tijdens de pilotperiode wordt eveneens onderzocht hoe het mobiele fablab ingezet kan worden voor andere doelgroepen, zoals bijvoorbeeld senioren, aldus Bibliotheek Rivierenland.

De ontwikkeling van WoWi! is een gezamenlijk project van Bibliotheek Rivierenland en Rijnbrink en is mogelijk gemaakt met subsidie van de Provincie Gelderland.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie