HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
NBD Biblion schrapt producten en diensten om te bezuinigen
29-04-2016
Nadat NBD Biblion vorig week al bekendmaakte 40 arbeidsplaatsen te moeten schrappen in het kader van een reorganisatie, kondigde het servicebedrijf gisteren ook aan verschillende producten en diensten af te zullen stoten om te bezuinigen.
NBD Biblion stelt in een persbericht (pdf):  'Bij de reorganisatie is vooral ingezet op kostenreducties voor inkoop, sponsoring en personeel, zodat er een gezonde kostenbasis ontstaat voor de toekomst. Daarnaast is ook naar verschillende deelexploitaties van producten en diensten gekeken. Er is besloten alleen door te gaan met exploitaties die op langere termijn rendabel zijn. Dit heeft als gevolg dat NBD Biblion stopt met een aantal diensten die momenteel niet kostendekkend zijn.'

NBD Biblion zet op korte termijn een punt achter de levering van bladmuziek en de bijbehorende titelbeschrijvingen (per 1 september 2016), het Plusaanbod (per 1 september) en de dienst Inkijkexemplaren (er worden per direct geen nieuwe scans meer toegevoegd). 
 
Daarnaast stopt NBD Biblion met de diensten Snugger, Boekensalon magazine en Uitgeverij XL. NBD Biblion stelt hierover: 'Deze diensten zijn niet rendabel gebleken binnen de context van een organisatie als NBD Biblion, wellicht is dit wel mogelijk bij een start up of een specialistische uitgeverij. Daarom gaat NBD Biblion de komende maanden op zoek naar geschikte overnamekandidaten.'  
De kindermedia-app Snugger wordt per 1 juli 2016 stopgezet., uitgever XL (grootletterboeken) stopt per 31 december 2016 bij NBD Biblion. Ook het Boekensalon Magazine (voorheen Boek-delen) stopt ermee. Het laatste nummer van Boekensalon verschijnt nog in de huidige vorm bij NBD Biblion.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

vlegende kroket
30-4-2016 13:49
40 arbeidsplaatsen? Met flex/uitzend en de tijdelijke medewerkers komen we toch echt op rond de 60 (!!!) mensen die hun baan kwijtraken.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie