HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Rijn en Venen krijgt nieuwe directeur: Hester van Beek
30-04-2016
Per 1 juli 2016 wordt Hester van Beek de nieuwe directeur van de Bibliotheek Rijn en Venen. Van Beek is momenteel werkzaam als manager Programmaontwikkeling bij Bibliotheek Rijn en Venen. Zij wordt de opvolger van Mirjam in’t Hout, die met pensioen gaat.
Hester van Beek (36)  zal zich in haar nieuwe functie onder andere bezighouden met de nieuwe huisvesting van de Alphense bibliotheek en nieuwe lokale biebpunten, zo meldt Bibliotheek Rijn en Venen in een persbericht. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn neemt waarschijnlijk dit voorjaar een besluit over de nieuwe locatie voor de bibliotheek. Daarvoor zijn twee locaties in beeld: het Rijnplein, in nieuwbouw ondergronds waarbij samengewerkt moet gaan worden met Theater Castellum óf een nieuw gebouw op de locatie waar nu het gebouw De Aar staat. Wanneer de bibliotheek zal verhuizen van haar huidige tijdelijke locatie aan het Aarplein naar een nieuwe locatie, is nog niet duidelijk.
Van Beek zal als nieuwe directeur verantwoordelijk zijn voor acht bibliotheken in de gemeenten Alphen, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude-Dorp.
 
Mirjam in 't Hout trad 12 jaar geleden aan als directeur van Bibliotheek Rijn en Venen. Zij gaf leiding aan de fusie in 2007 van zeven bibliotheken tot de huidige Bibliotheek Rijn en Venen waarin de gemeentes Alphen aan den Rijn, Kaag & Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude-Dorp deelnemen. Op 1 januari 2016 werd het werkgebied van Bibliotheek Rijn en Venen nog uitgebreid met een vestiging in Boskoop, die tot die datum nog ónder de verantwoordelijkheid van Bibliotheek De Groene Venen viel.

Bibliotheek Rijn en Venen stelt bij wijze van toelichting in het persbericht: 'Waar de focus vroeger op uitlenen van boeken lag, is de taakstelling nu breder en meer gericht op ondersteuning van mensen in het ontwikkelen van hun talenten. Het afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van de vorming van het samenwerkingsverband BOOST en het vorig jaar geopende Taalhuis en het eLAB in de Bibliotheek Alphen aan den Rijn. '


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie