HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Titels Nederland Leest bekend
03-05-2016
Heer van de vliegen van William Golding, Liefde en schaduw van Isabelle Allende en Morten van Anna Levander zijn de boeken die dit jaar centraal zullen staan tijdens Nederland Leest, zo maakte de CPNB vandaag bekend. De campagne krijgt met ingang van dit jaar een vernieuwde opzet waarbij niet meer één boek centraal staat, zoals bij voorgaande edities, maar een thema. Dit jaar is dat het thema 'democratie'. 
Half maart kondigde de CPNB reeds aan dat in overleg  met het campagneteam van de VOB gekozen is voor een nieuwe opzet van Nederland Leest, waarbij niet meer één boek centraal staat, maar een thema. Uitgangspunt voor de vernieuwde opzet is dat Nederland Leest niet alleen aansluit bij de leesfunctie van de bibliotheek, maar ook een duidelijke link heeft met haar bredere functie van ontmoeting en debat.

Voor de editie van dit jaar, die zal plaatsvinden van 1 tot en met 30 november, is gekozen voor het thema 'democratie'. Net als vorige jaren blijft de gratis Nederland Leest-pocket voor leden en niet-leden een rol spelen in de campagne. Tijdens deze editie kan er echter gekozen worden uit drie cadeauboeken rond het thema 'democratie' – 'naar goed democratisch gebruik kunt u iedereen zelf laten kiezen', aldus de CPNB.

De CPNB stelt in een persbericht: 'De campagne wil Nederland niet alleen aan het lezen zetten, maar ook aan het debatteren. Daarmee sluit Nederland Leest aan bij de functie van de openbare bibliotheek als centrum voor ontmoeting en debat. Drie boeken zijn hierbij gekozen, die de hele maand november door de bibliotheken worden uitgedeeld aan leden en niet-leden. Maar eerst wordt hun mening over een aantal stellingen over democratie gevraagd. (...) Tijdens Nederland Leest 2016 legt de bibliotheek onze democratie langs de meetlat. (...) Diverse opiniemakers hebben zich aan de campagne verbonden en denken mee. Hieronder Stine Jensen, Petra Stienen, Jort Kelder, Bart Jan Spruyt, Gerdi Verbeet, Pieter Derks en Maarten van Rossem. Op woensdag 30 november organiseren bibliotheken in samenwerking met het Nederlands Debat Instituut grote slotdebatten waarin heel Nederland kan meepraten.'

Gedurende de hele maand november kunnen bezoekers van de bibliotheek tijdens de Nederland Leest-campagne dit jaar dus kiezen uit drie titels: Heer van de vliegen van William Golding, Liefde en schaduw van Isabelle Allende en Morten van Anna Levander.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie