HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Cubiss brengt digitaal magazine uit over mediawijsheid in het onderwijs
09-05-2016
Cubiss brengt in de loop van dit jaar drie keer een digitaal magazine uit over mediawijsheid in het onderwijs. De eerste editie, over mediawijsheid in het mbo, is inmiddels verschenen.
De publicatie van het digitale magazine wordt gerealiseerd in het kader van het project Vergroten mediawijsheid, dat wordt gefinancierd door de provincie Noord-Brabant. Dit project heeft als doel structureel aandacht te creëren voor mediawijsheid in het onderwijs. Één van de middelen die Cubiss inzet om mediawijsheid een impuls te geven, is de publicatie van het digitale magazine. De eerste editie is verschenen in april en heeft als thema 'Mediawijs in het mbo'. Het digitale magazine bevat tips, biedt inspiratie rond het thema mediawijsheid en biedt de lezer een inkijk in het onderwijsveld, aldus Cubiss. Eind juni verschijnt de volgende editie, Mediawijs in het basisonderwijs. Later dit jaar zal Mediawijs in het voortgezet onderwijs verschijnen.

Binnen het project  Vergroten mediawijsheid heeft Cubiss ook enkele andere producten ontwikkeld, zoals EduCanvas (Word-document), een wetenschappelijk onderbouwd, fysiek bordspel  om het onderwijs te helpen om tot een vernieuwende onderwijspraktijk te komen, de MakersBuzz en de MediaBattle Roadshow, een tv-programma waarin een interactieve wedstrijd wordt gespeeld door leerlingen van het voortgezet onderwijs.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Lourense Das
10-5-2016 13:31
Interessant, maar jammer dat niet wordt gerefereerd aan het belang van een functionaris in de school (teacher-libarian) die in staat is om mediawijsheid echt te integreren in het onderwijs. 
Dit vakgebied is in NL een onontgonnen terrein en er is behoefte aan goede opleidingen. Een kans die overheden onvoldoende benutten. Kinderen, jongeren en volwassenen Mediawijs maken begint bij het ontwikkelen van een stevige basis. Die basis is opleiden van functionarissen die samenwerken met docenten. 
Benchmarken met de situatie in andere landen levert op dat de opleiding minimaal MA-niveau moet hebben en dat elke school de beschikking moet hebben over een TL.

 

 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie