HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Liemers gaat op in 'Kunstwerk!'
11-05-2016
Onlangs is de naam bekendgemaakt van de nieuwe regionale culturele stichting waarin Bibliotheek Liemers (Zevenaar e.o) per januari 2016 is opgegaan. De bibliotheek, theater Het Musiater en het Liemers Museum presenteren zich voortaan als 'Kunstwerk!'
De drie betrokken organisaties stellen dat voor de naam Kunstwerk! gekozen is omdat die de creativiteit van de organisatie symboliseert. '[H}et kunstwerk verbindt de verschillende disciplines (muziek, podiumkunst, cultureel erfgoed, educatie, bibliotheek etc.) met haar omgeving,' aldus Bibliotheek Liemers op haar website.

Directeur van de nieuwe culturele stichting is Bert Frölich, voorheen directeur van Het Musiater

Ruim twee jaar geleden zijn de eerste verkennende gesprekken gevoerd om te bekijken hoe de samenwerking tussen de culturele organisaties beter en efficiënter zou kunnen. De verminderde subsidies hebben het proces om te gaan fuseren versneld. In 2012 kregen de drie instellingen samen met de Volksuniversiteit de opdracht om zo'n 800.000 euro te besparen. In 2015 besloot de gemeenteraad hiervan drie ton te schrappen.
De drie organisaties stellen te verwachten binnen de nieuwe fusieorganisatie (officieel 'Stichting Culturele Voorzieningen') nog beter in staat te zijn in te spelen op de vraag van de markt door nieuwe producten te ontwikkelen voor een brede doelgroep. Er wordt gewerkt aan een betere synergie tussen de diverse producten en diensten. Mogelijk treedt op termijn ook de Volksuniversiteit Zevenaar nog toe tot de stichting.
 
De bibliotheek en het museum gaan naar Hal12, een grote, voormalige bedrijfshal op het vroegere BAT-terrein in Zevenaar, Het Musiater blijft zitten op de huidige locatie, zo meldt de Gelderlander. In Hal12 wordt ook Filmhuis Zevenaar ondergebracht, alsmede mogelijk ook de Regionaal Sociale Dienst (RSD), het streekarchief, de cultuurhistorische vereniging, welzijnsinstellingen en andere maatschappelijke en culturele voorzieningen, waarbij ervan uit gegaan wordt dat er synergiemogelijkheden liggen met de kernpartners.

Bibliotheek Liemers heeft overigens naast de hoofdvestiging in Zevenaar ook nog vestigingen in Duiven,  Westervoort, en Giesbeek, alsmede twee servicepunten in Lobith en Pannerden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie