HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Rozet genomineerd voor titel 'Beste gebouw ter wereld'
12-05-2016
Het Arnhemse Cultuurgebouw Rozet, waar ook de bibliotheek zetelt, is genomineerd voor de titel ‘Beste gebouw ter wereld’. Rozet is opgenomen in een longlist van 30 genomineerden voor de prestigieuze internationale architectuurprijs georganiseerd door het Royal Institute of British Architects (RIBA). 
De prijs is bedoeld voor het opvallendste en inspirerendste gebouw. Op de lijst staan 30 gebouwen uit meer dan 20 landen. Een vakjury onder leiding van architect Richard Rogers zal de komende maanden de 30 genomineerde projecten bezoeken. Daarna wordt de lijst naar 20 projecten teruggebracht. In de herfst worden 6 finalisten gekozen. In december wordt vervolgens bekendgemaakt wat volgens het RIBA het beste gebouw ter wereld is. 

Het Royal Institute of British Architects (RIBA) is een gerenommeerde Britse organisatie voor architecten. De RIBA International Prize, waarvoor honderden projecten uit meer dan 50 landen werden ingediend, zal dit jaar voor het eerst uitgereikt worden. Rozet gaat de concurrentie aan met een brede variëteit aan gebouwen, waaronder verschillende musea, een cultureel centrum in Azerbeidzjan, een kleuterschool in Vietnam, een kerkgebouw in Leipzig, een ziekenhuis in het Chinese Baoijing en een bibliotheek in Chili. (Voor de volledige lijst, zie hier)

Rozet, een ontwerp van Neutelings Riedijk architecten, werd in september 2013 geopend. Het gebouw huisvest, behalve de bibliotheek, ook de Volksuniversiteit, het Erfgoedcentrum, Kunstbedrijf Arnhem, Kunstuitleen To-ART en café-restaurant Momento. Het gebouw werd in 2014  door de Nederlandse branchevereniging voor architectenbureaus BNA ook al uitgeroepen tot het Beste Gebouw van het Jaar 2014. De Bibliotheek Arnhem werd in 2013 gekozen tot Beste bibliotheek van het jaar in de categorie 'grote bibliotheken'. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie