HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Biblionet Drenthe presenteert mobiel fablab en leslokaal
12-05-2016
Gisteren is door Biblionet Drenthe jouw.buzz gepresenteerd, een bus die gaat functioneren als een mobiel fablab en als een rijdend leslokaal. De bus wordt ingezet voor activiteiten op het gebied van mediawijsheid, laaggeletterdheid, inburgering en digivaardigheid. Gedeputeerde Tjisse Stelpstra van de provincie Drenthe verrichtte in Veenhuizen de officiële onthulling van de omgebouwde bibliobus.
Biblionet Drenthe presenteert mobiel fablab en leslokaal
jouw.buzz wordt door Biblionet Drenthe omschreven als 'zowel een rijdend leslokaal als een mobiel laboratorium vol technische snufjes', zoals Macbooks, iPads, AppleTv, WiFi , 3D-printers en lasercutters. 

De bus, een omgebouwde, voormalige bibliobus die tot eind 2015 langs Drentse scholen en dorpen heeft gereden, gaat scholen bezoeken die een Bibliotheek op school hebben en daarnaast kunnen scholen en organisaties jouw.buzz huren voor lessen. In jouw.buzz werken educatiemedewerkers of mensen met een onderwijsachtergrond die verschillende programma's aanbieden. Daarnaast kan de bus ook ingezet worden voor volwasseneneducatie of op het gebied van de aanpak van laaggeletterdheid. Volwassenen kunnen er terecht voor hulp bij bijvoorbeeld vragen over het reizen met het openbaar vervoer, het aanvragen van een paspoort of DigiD, de online aangifte bij de Belastingdienst of internetbankieren. In de bus wordt onder andere de cursus Digisterker aangeboden en zijn er geschoolde medewerkers aan boord die hulp kunnen bieden bij het versterken van de taalvaardigheid, aldus Biblionet Drenthe.

Biblionet Drenthe stelt in een persbericht dat met de jouw.buzz de nieuwe strategie van de bibliotheken in Drenthe zichtbaar wordt. Die nieuwe strategie is gericht op een maatschappelijke en verbindende functie. ‘Het is van steeds groter belang dat mensen mee kunnen doen in de samenleving. We willen de inwoners van Drenthe digitaal vaardiger maken, veertig procent van Drenthe is dat niet. Daarbij kan jouw.buzz een belangrijke bijdrage leveren,’ zo wordt Lenie van der Werf, directeur Biblionet Drenthe, geciteerd in het persbericht. 'Met jouw.buzz kan een deel van deze activiteiten uitgevoerd worden bij scholen en in woonkernen waar geen bibliotheekvestiging is of onvoldoende digitale voorzieningen zijn. Drenthe is een kleinschalige provincie met veel dorpen en woonkernen. Ideaal is daarom een bus waarmee extra onderwijs en cultuur in het dorp aangeboden kan worden,' aldus Biblionet.

Zie ook dit filmpje.
 
Foto met dank aan Biblionet Drenthe


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie