HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VoorleesExpress viert tienjarig jubileum
12-05-2016
VoorleesExpress, het taalontwikkelingsprogramma dat ook door verschillende bibliotheken wordt aangeboden, bestaat dit jaar 10 jaar en ter gelegenheid daarvan ontwikkelt de organisatie voorleespakketten om ook in kleine gemeenten de methode aan te kunnen bieden. VoorleesExpress is hiertoe een crowdfundingsactie gestart.  
VoorleesExpress wil de voorleespakketten ontwikkelen om ook voor te kunnen lezen op plekken waar dat nu nog niet mogelijk is. Met het basispakket kunnen ook kleinere gemeenten aan de slag met de methode, aldus VoorleesExpress. Zo kunnen jaarlijks 1000 extra gezinnen worden bereikt. Bij de huidige aanpak coördineert een betaalde professional de VoorleesExpress lokaal. In veel kleinere gemeenten is dit model echter niet haalbaar omdat het daarvoor te duur is en pas mogelijk bij een groot aantal vrijwilligers en gezinnen. Het basis voorleespakket wordt ontwikkeld opdat lokale initiatiefnemers zelf aan de slag kunnen zonder dat het grote investeringen vraagt.
De voorleespakketten bestaan uit verschillende materialen, draaiboeken en online tools. De pakketten worden ontwikkeld in samenwerking met landelijke partners als Stichting Lezen en Schrijven en Kunst van Lezen. 
Om de voorleespakketten te financieren is VoorleesExpress een crowdfundingsactie gestart, die nog loopt tot 31 mei.

In de week van 16 - 20 mei viert VoorleesExpress haar tienjarige bestaan met een publiciteitscampagne, in het kader waarvan onder andere een factsheet beschikbaar is.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie