HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Katwijk tijdelijk gesloten vanwege asbest
17-05-2016
De hoofdvestiging van Bibliotheek Katwijk, die een week geleden dicht ging vanwege het aantreffen van asbest in het gebouw, blijft voorlopig voor onbepaalde tijd nog gesloten. Het filiaal Bibliotheek Hoornes-Rijnsoever gaat met ingang van vandaag fungeren als hoofdvestiging, onder andere door ruimere openingstijden te gaan hanteren.
In de hoofdvestiging van Bibliotheek Katwijk aan de Schelpendam werd vorige week tijdens opruimwerkzaamheden asbest aangetroffen. Het gaat om asbestplaten in het plafond van de bovenverdieping die in de jaren zeventig zijn aangebracht. Onderzoek heeft uitgewezen dat de aangetroffen hoeveelheden asbestvezel in de atmosfeer van de publieke ruimtes en kantoren ruim onder de wettelijke norm zijn, maar toch wilde de bibliotheek geen enkel risico lopen en heeft daarom op 11 mei besloten de vestiging per direct te sluiten. De hoofdvestiging blijft voorlopig dicht in afwachting van de sanering van het asbest. Dat betekent dat eerst het hele plafond van de bovenverdieping van het pand aan de Schelpendam moet worden verwijderd.

Bibliotheek Katwijk meldt op haar website dat vanaf vandaag de vestiging Hoornes-Rijnsoever aan de Hoorneslaan tijdelijk als hoofdvestiging dienst gaat doen. De openingstijden van deze vestiging worden uitgebreid naar die van de hoofdbibliotheek en geplande activiteiten worden verplaatst naar andere vestigingen. Het streven is om hiermee de dienstverlening van de bibliotheek op een zo goed mogelijke manier voort te zetten.
'Het is natuurlijk enorm schakelen voor een organisatie als het "hoofdkwartier" ineens buiten werking komt te staan. Hoe dat precies gaat uitpakken, is nu nog moeilijk te overzien. Onze motivatie is groot en we hopen dat, waar nodig, iedereen een beetje begrip opbrengt. Als er bijvoorbeeld een gereserveerd boek in de hoofdvestiging klaar staat, kunnen wij dat niet gaan halen. Wél zullen de bibliotheekmedewerkers zo goed mogelijk overleggen met de klanten om tot een aanvaardbaar alternatief te komen,' aldus Jan Klerk, directeur van Bibliotheek Katwijk.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie