HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe bibliotheek Kampen in Stadskazerne geopend
18-05-2016
Vandaag is het nieuwe onderkomen van Bibliotheek Kampen in de Stadskazerne in gebruik genomen. De officiële opening vindt plaats in september. 
In 2012 besloot de gemeente tot verhuizing van de bibliotheek van de locatie aan de Kennedylaan naar de voormalige Van Heutszkazerne, alwaar onder de naam 'Stadskazerne' in samenwerking met andere partijen een 'cultuurcluster' moet ontstaan. Bibliotheek Kampen meldt daarover: 'Na 33 jaar keren we weer terug naar de binnenstad en betrekken we een prachtig pand vol historie.'  

In de loop van deze zomer zullen ook de andere partijen de Stadskazerne betrekken, zoals het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond de stadarcheoloog en de Historische Vereniging Jan van Arkel. Als alle betrokken organisaties hun intrek hebben genomen in het pand, volgt de officiële opening met een feestelijke openingsweek van 8 tot en met 17 september. 
De Stadskazerne wil een nieuw Kampens podium zijn voor ontmoeting, verbinding, educatie en debat, waarbij het de bedoeling is dat de partijen die er onderdak hebben gevonden samen gaan werken.

Bibliotheek Kampen zal in haar nieuwe onderkomen in de Stadskazerne 20 uur langer open zijn dan aan de Kennedylaan (in totaal bijna 60 uur per week), De collectie wordt er gepresenteerd volgens het winkelconcept en de bibliotheek heeft een leescafé met uitzicht op de IJssel gekregen.

Mede om de opening van de nieuwe bibliotheek te vieren vinden er van 18 tot en met 21 mei verschillende activiteiten plaats. Zo hebben alle ondernemers in de buurt van de Kazerne een kratje met zwerfboeken staan die mensen mee mogen nemen, lezen en verder verspreiden. Daarnaast kan het winkelend publiek met een aankoopbewijs van de deelnemende winkeliers, gedateerd 18 mei 2016, met korting lid worden van de bibliotheek. Ter afsluiting van de week zullen zaterdag 21 mei diverse verhalenvertellers aanwezig zijn op verschillende plekken in het Gilden Kwartier. Zij lezen verhalen voor uit de boeken die ze vinden of verhalen over de rijke historie van Kampen. (Het Gilden Kwartier is de nieuwe naam van de buurt waar de nieuwe bibliotheek zich bevindt.)
 
Voor een impressie van de nieuwe Kampense bibliotheek, zie dit filmpje van Kampenonline.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie