HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Z-O-U-T wordt boetevrij
28-05-2016
Bibliotheek Z-O-U-T zal met ingang van 1 juli 2016 geen boete- en reserveringsgeld meer rekenen. In plaats daarvan kiest de bibliotheek ervoor over te gaan naar 'all-in abonnementen' voor één prijs.
Bibliotheek Z-O-U-T (Zuid-Oost Utrecht, met vestigingen in o.a. Doorn, Rhenen, Leersum, Driebergen en Wijk bij Duurstede) stelt te kiezen voor 'complete service voor een vaste prijs' om het haar klanten zo makkelijk mogelijk te maken. 'Complete service' wil zeggen: geen boetegeld en geen aparte tarieven voor internetgebruik en reserveringen. De uitleentermijn van de materialen blijft drie weken maar als iemand een keer te laat inlevert, wordt dit niet bestraft met een boete.

Met ingang van 1 juli 2016 gaat de bibliotheek met het oog op het afschaffen van de telaat- en reserveringsgelden nieuwe tarieven hanteren voor de all-in abonnementen. Een klein abonnement kost dan 42,50 euro (is nu 31,50 euro per jaar) en een standaard abonnement bedraagt per 1 juli 2015 62,50 euro per jaar (nu 52,50 euro). 

Onlangs kondigden ook de Groningse bibliotheken aan met ingang van 1 september van dit jaar te zullen stoppen met de boetes voor het te laat inleveren van boeken, nadat eerder Bibliotheek Noord-Fryslân, Bibliotheek Nijkerk, Bibliotheek Rivierenland en Biblioplus ook al overgingen tot boetevrij lenen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie