HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Koninklijke Bibliotheek en SeniorWeb gaan samenwerken
28-05-2016
Lily Knibbeler, directeur van de Koninklijke Bibliotheek (KB) en Daniël de Levita, directeur SeniorWeb, hebben op 27 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend waarin is vastgelegd dat beide instellingen zich zullen inspannen om SeniorWeb Leercentra en de lokale bibliotheken met elkaar te verbinden 
In de SeniorWeb Leercentra geven vrijwilligers (door SeniorWeb 'ambassadeurs' genoemd) cursussen op computergebied. SeniorWeb en de Koninklijke Bibliotheek hebben een gezamenlijk actieplan opgesteld om bibliotheken en SeniorWeb Leercentra te wijzen op de mogelijkheden van samenwerking. Het uiteindelijke doel van de samenwerking tussen beide organisaties is dat alle senioren in Nederland digitaal vaardig worden, zo stelt de KB in een persbericht

'Bibliotheken bieden vaak cursussen of spreekuren aan waar klanten – lid of niet – digitale vaardigheden kunnen ontwikkelen. En wat betreft digivaardigheden van senioren heeft initiatiefnemer SeniorWeb zeer specifieke expertise. Samenwerking tussen leercentra en lokale bibliotheken zal ouderen dan ook veel voordelen bieden,' aldus de KB.

Op dit moment trekken reeds 60 van de 410 SeniorWeb Leercentra, met name door de inzet van vrijwilligers, samen op met lokale bibliotheken.

De overeenkomst tussen SeniorWeb en Koninklijke Bibliotheek is vooralsnog aangegaan tot en met 1 mei 2017, zo meldt de KB.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie