HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Schiedam realiseert sterke groei bezoekers in Korenbeurs
10-06-2016
Bibliotheek Schiedam meldt gedurende het eerste volledige jaar na de opening van het nieuwe onderkomen in De Korenbeurs aanzienlijk meer bezoekers over de vloer gekregen te hebben. Het gaat bijna om een verdubbeling van het aantal bezoekers. 
De bibliotheek opende op 6 juni 2015 officieel haar deuren in De Korenbeurs. In het eerste volledige jaar na de verhuizing naar haar nieuwe onderkomen ontving de bibliotheek ruim 173.000 bezoekers, terwijl er in het oude gebouw, aan het Stadserf, jaarlijks ongeveer 98.000 bezoekers kwamen. Deze sterke toename is volgens de bibliotheek mede te danken aan de meer zichtbare aanwezigheid van de bibliotheek in de stad en aan de ruimere mogelijkheden tot het organiseren van activiteiten in het nieuwe gebouw, vaak in samenwerking met andere partijen.

De bibliotheek wil zich nu gaan richten op uitbreiding van de dienstverlening aan het onderwijs, zodat dit jaar elke school voorzien zal worden van een Bibliotheek op school. Daarnaast wil de bibliotheek meer gaan doen in samenwerking met de wijkcentra, aldus een woordvoerder van de bibliotheek tegenover PopUpTv.

Verder leven er bij de Schiedamse bibliotheek plannen tot samenwerking met lokale kroegen. Vanuit de gedachte ‘de Bibliotheek is van alle Schiedammers’ onderzoekt de bibliotheek mogelijkheden 'om door te dringen tot in de haarvaten van de Schiedamse samenleving', zo blijkt uit een bericht op de website van ProBiblio. In het kader daarvan wordt gedacht aan een pilot die naar verwachting in september 2016 van start zal gaan en waarbij samengewerkt gaat worden met lokale kroegen. Samen met een architect wordt een "kast" ontwikkeld waarin narrowcasting en boekenplanken gecombineerd worden. Via het narrowcasten wil de bibliotheek aandacht vragen voor activiteiten in wijken en in de Korenbeurs. De boekenplanken bieden ruimte aan een vorm van 'wijkbookcrossing' en aan gereserveerde materialen. Deze kunnen dan in de kroeg op de hoek opgehaald worden. De materialen worden aangeleverd via de eigen lokale vervoersdienst die nu ook het vervoer naar wijkvestigingen en scholen verzorgt, aldus het bericht op de website van ProBiblio.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie