HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Stichting Certificering krijgt nieuwe directeur: Willem Camphuis
22-06-2016
Vanaf 1 augustus 2016 is Willem Camphuis (1966) de nieuwe directeur van de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken (SCOB). Hij volgt Frank Schrijvershof op, die twee jaar directeur van SCOB was.  
Willem Camphuis heeft in diverse HR-(management)functies bij overheidsinstellingen gewerkt, waaronder het ministerie van Financiën, de Hogeschool Inholland en de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Sinds 2013 is hij werkzaam als manager P&O-advies bij het Servicecentrum Drechtsteden (SCD), waar hij verantwoordelijk is voor beleid, advisering en uiteenlopende bedrijfsvoeringsvraagstukken. Zo heeft hij ook de auditpraktijk en -methodieken leren kennen, aldus de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken (SCOB) in een persbericht. De bibliotheekwereld en de veranderingen daarin heeft Camphuis onder andere leren kennen in zijn tijd als hoofd P&O van de Koninklijke Bibliotheek gedurende de jaren 2001-2006. 

Camphuis in een reactie op zijn aanstelling: 'In de bibliotheeksector is de laatste tijd erg veel veranderd en die veranderingen zullen voorlopig ook doorgaan. Ik verheug me erop terug te keren in de sector en via SCOB een bijdrage te helpen leveren aan de dienstverlening door de bibliotheken.'

Willem Camphuis zal op 1 augustus de taken overnemen van Theodoor de Lange, die als interim-directeur de afgelopen maanden het bureau van SCOB heeft geleid.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie