HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Pilot ‘Cursussen van de Bibliotheek' uitgesteld tot na de zomer
28-06-2016
De start van de pilot ‘Cursussen van de Bibliotheek’ van de Koninklijke Bibliotheek (KB), opvolger van 'de Bibliotheek/HEMA academie', is uitgesteld tot na de zomer. Oorspronkelijk stond de start van ‘Cursussen van de Bibliotheek’ gepland voor half juni.
De KB noemt als reden voor het uitstel in een bericht op haar website het feit dat op dit moment de performance ervan nog niet voldoende is. 'Daarom heeft de KB besloten om de livegang uit te stellen tot na de zomer.'

De KB meldde in een bericht op 12 mei dat het concept van het cursusaanbod geheel anders wordt: de inlog wordt vereenvoudigd en het cursusaanbod wordt aangepast. 'Zo hoeft een bibliotheeklid niet langer een cursuspakket te kiezen, maar kan hij/zij twee cursussen kiezen uit dertig verschillende cursussen,' aldus de KB. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een talencursus, een ICT-cursus of een cursus op het gebied van mediawijsheid. De oude portal van de Bibliotheek/HEMA-academie zal bij de start van het nieuwe concept verdwijnen. 
In antwoord op de vraag of er na de HEMA academie een beroep zal worden gedaan op een andere aanbieder van cursussen, meldt de KB: 'Per 1 januari 2016 werden alle activiteiten van HEMA academie overgedragen aan SkillsTown (de eerdere leverancier van alle leeroplossingen voor de HEMA). Hun naam veranderde toen van HEMA academie naar SkillsTown. Alle bestaande contracten werden onveranderd overgenomen en nagekomen. De mensen achter SkillsTown BV zijn dezelfde mensen die voor de HEMA academie werkten.'

De bibliotheken startten in 2013  met het aanbieden van drie online cursuspakketten van HEMA academie. De toenmalige Stichting Bibliotheek.nl (BNL) was daartoe een samenwerking aangegaan met HEMA academie. Bibliotheekleden konden kiezen uit drie cursuspakketten: 'Social media/sociale vaardigheden', 'ICT' en 'Vrije tijd'. Uit deze pakketten konden de leden er een gratis kiezen. Elk pakket bevat drie cursussen en een of twee gratis bonuscursussen die kunnen wisselen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie