HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Ria Oudega vertrekt als directeur Bibliotheek Arnhem
04-07-2016
Ria Oudega neemt komende donderdag tijdens een receptie met genodigden afscheid als directeur van Bibliotheek Arnhem. Oudega (65) gaat met pensioen.
Ria Oudega was sinds 2008 directeur van Bibliotheek Arnhem. Van 1997 tot 2007 was ze ruim tien jaar directeur van Bibliotheek Zeist. Oudega studeerde Nederlands aan de UvA, en is tijdens haar carrière verder ook werkzaam geweest als docent Nederlands op de HTS in Hilversum en als manager bij het Vormingswerk voor jongeren en MBO in Utrecht.

Oudega's periode bij Bibliotheek Arnhem kende als hoogtepunten onder andere het realiseren van nieuwbouw voor de bibliotheek met het veelgeprezen multifunctionele gebouw Rozet in 2013, gevolgd door de uitverkiezing tot beste bibliotheek in de categorie grote bibliotheek in datzelfde jaar.
Onlangs nog wist ze de provinciale subsidie veilig te stellen voor de Plusbibliotheekfunctie van Biblliotheek Arnhem.

In een afscheidsinterview op de website van het Gelders Bibliotheeknetwerk stelt Oudega onder andere: 'De belangrijkste mijlpalen in de afgelopen jaren waren een fikse bezuiniging die we hebben kunnen opvangen, de verdere ontwikkeling tot moderne, brede bibliotheek en natuurlijk de verhuizing naar Rozet. Gelukkig heb ik ook een aantal jaren kunnen genieten van het werken in het prachtige gebouw.' 
Oudega zegt over haar afscheid: 'Ik heb mixed feelings bij mijn vertrek bij de Bibliotheek Arnhem. Het is allemaal nog wat onwerkelijk. Ik heb zo hard en intensief én met plezier gewerkt de afgelopen jaren, maar ik ben nu eenmaal straks 65,5 jaar en dan eindigt het dienstverband van rechtswege, zoals dat heet. Dat geldt voor alle medewerkers bij onze Bibliotheek en dus ook voor mij.(...)  In de toekomst wil ik graag bestuurs- en raad van toezichtfuncties blijven vervullen, dat doe ik al vanaf mijn 18e jaar, nu onder andere bij NBD/Biblion. Ook wil ik kijken of ik op andere plekken iets kan betekenen in maatschappelijke functies.' 

Het is nog onbekend wie Ria Oudega gaat opvolgen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie