HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Aanzet tot ontwikkeling KennisMarkt Papendrecht Bibliotheek AanZet
19-07-2016
Op 14 juli is met de ondertekening van een intentieverklaring door een aantal partijen het startschot gegeven voor de gezamenlijke ontwikkeling van de zogeheten 'KennisMarkt', waarin onder andere ook Bibliotheek AanZet zal participeren.
De intentieverklaring, waarmee werd afgesproken de KennisMarkt aan de Veerpromenade te ontwikkelen en daarnaast ook het huidige pand van de bibliotheek tot supermarkt te verbouwen, werd ondertekend door de gemeente Papendrecht, de Bibliotheek AanZet, Volksuniversiteit Papendrecht, IT-Workz, Rialto Vastgoedontwikkeling en horecaondernemer Bjorn van Dijl.

Bibliotheek AanZet omschrijft de Kennismarkt als een nieuw educatief centrum waarin de Bibliotheek AanZet, de Volksuniversiteit en IT-Workz gezamenlijk een vernieuwend concept neer gaan zetten waarin een leven lang leren centraal staat. 'Een taal leren, (beter) leren lezen, een workshop of lezing bijwonen, alles is mogelijk! Er komt meer ruimte om te studeren, werken, ontmoeten. Door met meerdere partners in het gebouw te zitten, biedt dat mogelijkheden voor veel ruimere openingstijden. De partners versterken elkaar op allerlei aspecten in deze samenwerking. (...) De Bibliotheek AanZet is heel blij met deze ontwikkeling. Het biedt de gelegenheid om de veranderende rol van de Bibliotheek in de samenleving goed vorm te geven in Papendrecht. [De bibliotheek] wil zorgen dat iedereen de beste versie van zichzelf kan worden, en optimaal kan deelnemen aan de samenleving. De samenwerking met de Volksuniversiteit en IT-Workz biedt in dit opzicht veel meer mogelijkheden en voordelen voor de inwoners van Papendrecht, dan dat de Bibliotheek op zichzelf blijft staan,' aldus Bibliotheek AanZet.

Nu de intentieverklaring is ondertekend, worden de plannen verder uitgewerkt, inhoudelijk en financieel. Indien dit voorspoedig verloopt, kan er voor de zomer van 2017 worden gestart met de werkzaamheden aan het huidige bibliotheekpand aan de Markt. De bouw van het nieuwe pand aan de Veerpromenade, dat een vloeroppervlak van circa 2000 m2 moet krijgen, kan in de loop van 2017 starten, aldus de gemeente. De KennisMarkt zou dan in 2018 klaar moeten zijn. Terwijl de KennisMarkt wordt gebouwd verhuist de Bibliotheek in januari 2017 tijdelijk naar de locatie ‘Den Briel’. 'Daar is ruimte om samen met de inwoners van Papendrecht na te denken over de invulling van het nieuwe concept en dingen uit te proberen voor in de definitieve verhuizing naar de KennisMarkt,' aldus Bibliotheek AanZet.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Onafhankelijk Papendrecht
26-10-2017 11:26
Waarom zou dit nieuwe concept niet in het huidige pand van de bibliotheek aan de Markt kunnen worden gerealiseerd?
De overeenkomst met RIALTO is nog niet getekend. Dat houdt in dat we nu met elkaar een nieuwe afweging kunnen maken. De komst van de supermarkt, of dat nou een Aldi of een Lidl is, kan nu tegengehouden worden. Er is een nieuw momentum. Het nieuwe concept van de bibliotheek kan volgens ons ook goed in het huidige pand van de bibliotheek gerealiseerd worden. Maak daar eens een schetsontwerp van.

 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie