HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nederlands-Duitse bibliothekendag in het teken van rol bibliotheken voor vluchtelingen
21-07-2016
De twaalfde Nederlands-Duitse bibliothekendag, die op 22 september zal plaatsvinden in Bibliotheek Winschoten, zal dit jaar, onder het motto ‘Samen grenzen verleggen’, in het teken staan van de rol die bibliotheken spelen bij de ontvangst en de integratie van vluchtelingen.
Sprekers die tijdens de dag zullen optreden zijn: Paul Scheffer (hoogleraar Europese studies aan de Universiteit van Tilburg), Jos Debeij (Koninklijke Bibliotheek), Aigün Hirsch (Vluchtelingenraad Nedersaksen), Martina Dannert (Stadsbibliotheek Osnabrück) en het team van jouw.buzz. Zij zullen onder andere spreken over het omgaan met bestaande en nieuwe grenzen, het streven naar een vreedzame samenleving en activiteiten die bibliotheken voor vluchtelingen kunnen organiseren, aldus de organisatoren in een persbericht. Oud-correspondent voor de NOS in Duitsland, Wouter Meijer, is dagvoorzitter.  
Dit jaar zal het middagprogramma niet alleen voor bibliotheekmedewerkers toegankelijk zijn, maar ook voor samenwerkingspartners. Hiermee wil de organisatie van de bibliothekendag laten zien dat samenwerken belangrijk is om vluchtelingen een warm welkom te geven.

De bijeenkomst vindt plaats in Bibliotheek Winschoten, die dit jaar genomineerd is voor de verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland. De dag is gratis toegankelijk voor bibliotheekmedewerkers, medewerkers van overheidsinstellingen en andere geïnteresseerden. Het dagprogramma wordt speciaal aangeboden aan bibliotheekmedewerkers uit Groningen, Drenthe en Ostfriesland (DE), maar geïnteresseerden uit de rest van het land zijn ook van harte welkom. ​

De volgende organisaties maken de Nederlands-Duitse bibliothekendag 2016 mogelijk: Cultuurhuis De Klinker, Provincie Drenthe, Provincie Groningen, Biblionet Drenthe, Biblionet Groningen, Eems Dollard Regio, Beratungstelle für Öffentliche Bibliotheken Weser-Ems, Interreg Deutschland Nederland, Net[z]werk+, Niedersächsische Staatskanzlei, Land Niedersachsen en jouw.buzz.

Het volledige programma is te vinden op de website van de Eems Dollard Regio (EDR).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie