HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Assen en Dagblad van het Noorden gaan samen talkshow maken
22-08-2016
Bibliotheek Assen en het Dagblad van het Noorden gaan dit najaar gezamenlijk een actualiteitenprogramma maken, getiteld Nieuws op Tafel. Voorlopig gaat het om twee afleveringen, maar waarschijnlijk zullen er meer volgen.
De talkshow wordt opgenomen in de studio van de bibliotheek en zal live te volgen zijn via de websites van het Dagblad van het Noorden en Bibliotheek Assen. Een verslaggever van het dagblad zal het programma, waarvan de eerste aflevering op 13 oktober te zien is, presenteren. Een tweede aflevering volgt medio november. Elke aflevering duurt een uur en bestaat uit drie gespreksrondes over verschillende onderwerpen, onderbroken door muziek en een quiz waarin meningen worden gepeild. Dagblad van het Noorden verzorgt de inhoudelijke invulling van het programma.

Jetze Dam, marketingmedewerker bij Bibliotheek Assen stelt tegenover het Dagblad van het Noorden over het initiatief: 'De bibliotheek is op zoek naar betekenis. We willen een plek zijn waar het publiek wordt geïnformeerd, net als de krant. Dat willen we ook via nieuwe wegen doen en daarom hebben we Dagblad van het Noorden benaderd om samen een actualiteitenprogramma te maken. (...) We willen in het programma het nieuws duiden. Er komen onderwerpen uit Assen aan bod, maar we richten ons ook op regionaal en landelijk nieuws. We maken het programma voor heel Drenthe. We hopen het debat daarmee op gang te helpen.'
Vooralsnog gaat het om twee afleveringen, maar Dam geeft aan er vanuit te gaan dat er meer afleveringen zullen volgen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie