HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nan van Schendel benoemd tot ereburger van Gouda
26-08-2016
Scheidend bibliotheekdirecteur Nan van Schendel ontving gisteren tijdens haar afscheidsreceptie uit handen van burgemeester Milo Schoenmaker het ereburgerschap van de gemeente Gouda als dank voor haar inspanningen voor de Goudse bibliotheek en met name de totstandkoming van de Chocoladefabriek. 
De erepenning geldt als hoogste onderscheiding van de stad Gouda als blijk van waardering voor bijzondere verdiensten voor de stad.

Nan van Schendel begon 15 jaar geleden als directeur van Bibliotheek Gouda. In de jaren die volgden is de bibliotheek verzelfstandigd en gefuseerd met het streekarchief. Ook kreeg Van Schendel tijdens haar periode als directeur te maken met aanzienlijke bezuinigingen, die leidden tot sluiting van filialen (die werden vervangen door uitleenpunten) en die de aanzet gaven tot de verhuizing van de bibliotheek naar de Chocoladefabriek. Van Schendel betrok ook het publiek bij de door de bezuinigingen noodzakelijk geworden transformatie van de bibliotheek en koos voor een nieuw bibliotheekconcept, waarbij de drie vestigingen werden gesloten om te worden vervangen door twee uitleenpunten, vier kinderbibliotheken en een grote stadsbibliotheek, die samen met het streekarchief, de drukkerswerkplaats en horeca onderdak vond in de Chocoladefabriek. Vorig jaar werd de Chocoladefabriek verkozen tot de Beste Bibliotheek van Nederland.

Van Schendel is per 1 augustus jl aangetreden als de nieuwe directeur van Bibliotheek Den Bosch.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie