HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Biblioservicebus Kattendijke stopt per 1 september
31-08-2016
De halteplaats van de Biblioservicebus in het Zeeuwse Kattendijke komt per 1 september te vervallen. Reden voor het opheffen van de dienstverlening is het gebrek aan belangstelling.
Het opheffen van de halte in Kattendijke (ca 550 inwoners), behorend tot de gemeente Goes, is een gezamenlijk besluit van de gemeente Goes, dorpsvereniging en zorgcoöperatie Kadoze, zo meldt de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). 'Er wordt heel weinig gebruik van gemaakt, dus zonde van de tijd en het geld,' aldus verantwoordelijk wethouder Derk Alssema. Er zal volgens de PZC wel nog gekeken worden naar een alternatieve voorziening in een openbaar gebouw, maar dat wordt lastig omdat bijvoorbeeld ook al de school uit Kattendijke is verdwenen.

Bibliotheekleden kunnen met hun huidige lidmaatschapskaart gebruik blijven maken van de dienstverlening van bibliotheekvestigingen in andere plaatsen in de regio, zoals die in Goes, Kapelle en Wemeldinge, zo meldt Bibliotheek Oosterschelde.
 
De Biblioservicebus is een bibliobus met extra diensten en producten, zoals een geldautomaat, OV-chipkaart en PostNL servicepunt en veel informatie over wonen, zorg en welzijn. 

De Biblioservicebus stopt nu nog in de Goese kernen 's-Heer Hendrikskinderen (ca 1400 inwoners) en Wilhelminadorp (ca 800 inwoners), maar volgens wethouder Alssema neemt ook daar de belangstelling af en zal er uiteindelijk naar een alternatief moeten worden gekeken.

Volgens Omroep Zeeland staat ook in de gemeente Schouwen-Duiveland de bibliobus ter discussie en zijn de Zeeuwse Bibliotheek en de gemeente Schouwen-Duiveland nog in gesprek over de toekomst van de haltes in Oosterland (ca 2300 inwoners), Ouwerkerk (ca 600 inwoners) en Sirjansland ca 400 inwoners).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie