HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
3 november Landelijke Dag Basisvaardigheden
12-09-2016
Op donderdag 3 november 2016 vindt in Schouwburg Odeon te Zwolle de Landelijke dag Basisvaardigheden plaats, met als motto: ‘Samen doen’. 
 De Landelijke dag Basisvaardigheden is een gezamenlijk initiatief van de Koninklijke Bibliotheek en de provinciale ondersteuningsinstellingen. Dit jaar wordt de dag georganiseerd door Biblionet Drenthe, Bibliotheekservice Fryslân en Biblionet Groningen. 
Tijdens de Landelijke dag Basisvaardigheden zal Bert Mulder vertellen over burgerparticipatie in de bibliotheek, Berthold Gunster, grondlegger van het 'Omdenken', houdt een Ja-maar Omdenklezing, Eric van Oosterhout, burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, houdt een lezing onder de titel 'Hoe betrek je de gemeente?', Jos Debeij, afdelingshoofd van het Bibliotheekstelsel van de Koninklijke Bibliotheek, deelt zijn visie over de toekomst van de bibliotheek, Kees Broekhof, consultant bij Advies- en onderzoeksbureau Sardes, en Maurice de Greef, onderzoeker aan de Universiteit Maastricht, spreken over onderzoek naar taaleducatie bij kinderen en laaggeletterdheid.

Behalve de lezingen vinden er ook verschillende themasessies plaats  over het op weg helpen van vluchtelingen, laaggeletterden, laaggeletterde ouders, de digitale overheid en het (samen)werken met vrijwilligers.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie