HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
BiblioNu Venray opent 'dementheek'
12-09-2016
BiblioNu opent op 21 september in haar vestiging in Venray een zogeheten 'dementheek',  een plek met informatie en materialen voor mensen met dementie en voor direct betrokkenen. 
BiblioNu meldt bij wijze van toelichting over de 'dementheek': 'De dementheek is een fysieke plaats in de Bibliotheek Venray: een plek met informatie en materialen voor mensen met dementie en voor direct betrokkenen, zoals familie, mantelzorgers, vrijwilligers en zorgprofessionals.'

In de dementheek staan boeken over geheugenproblemen, over de zorg voor mensen met dementie en boeken over vroeger, met onderwerpen die jeugdherinneringen oproepen. Daarnaast staan er spellen, films, romans over dementie en zijn er een 'Eerste Hulp bij Dementie-koffer' en herinneringskoffers te vinden. De Eerste Hulp Bij Dementie-koffer, die door BiblioNu in samenwerking met Venray Dementievriendelijk is samengesteld, dient als een eerste kennismaking in de hoeveelheid informatie die over dit thema bestaat. De koffer bundelt een selectie materialen om zo de zoektocht naar informatie makkelijker te maken. In de herinneringskoffers zitten herkenbare spullen, waarmee familie en mantelzorgers gemakkelijker contact kunnen maken met mensen met dementie en bij hen persoonlijke herinneringen kunnen ontlokken. In de dementheek is een computer aanwezig waarop informatie te vinden is over dementie en over organisaties die hiermee bezig zijn.

De dementheek zal op 21 september geopend worden door wethouder Lucien Peeters en Marian van Leth, directeur BiblioNu.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie