HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Lokaal Mediacentrum opent in Eemhuis Amersfoort
15-09-2016
RTV Utrecht, Bibliotheek Eemland en De Stad Amersfoort.nl hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarmee de drie partijen de krachten bundelen om de inwoners van meer nieuws en informatie te voorzien. Dit gebeurt in de vorm van een zogeheten 'mediacentrum' dat is gevestigd in het Amersfoortse Eemhuis.
Verslaggevers van RTV Utrecht en DeStadAmersfoort.nl (van uitgeverij BDU) werken sinds vandaag vanuit het Lokaal Mediacentrum (LMC) in de bibliotheek Eemland in het Eemhuis. 

De drie betrokken partijen stellen het journalistieke platform te zien als een manier waarbij door samen te werken meer verdieping van inhoudelijke thema's mogelijk wordt, maar waar ook ruimte ontstaat voor talentontwikkeling, kennisuitwisseling en het beter gebruik maken van elkaars producties.
'Voor RTV Utrecht en De Stad Amersfoort biedt dit kansen om de kijkers en lezers meer achtergronden en analyses te bieden. Voor Bibliotheek Eemland biedt de samenwerking de mogelijkheid één van haar doelstellingen te realiseren, namelijk om inwoners informatie te bieden zodat die in staat zijn te participeren in de lokale samenleving door het organiseren van debatten,' aldus Bibliotheek Eemland in een persbericht.

In eerste instantie is de samenwerking gericht op het realiseren van inhoudelijke verdieping bij actuele of minder actuele nieuwsonderwerpen. Het LMC wil daarnaast experimenteren met andere manieren om lokaal nieuws te duiden, aldus de initiatiefnemers.

Directeur Paul van der Lugt van RTV Utrecht stelt dat het niet toevallig is dat het mediacentrum op een prominente plek in Amersfoort zit. 'Mensen uit Amersfoort kunnen hier straks binnenlopen om de journalisten te tippen,' aldus Van der Lugt. Er is tevens een website via welke Amersfoorters de journalisten tips kunnen doorspelen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie