HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Centraal Bestand Kinderboeken uitgebreid met 50.000 Vlaamse titels
22-09-2016
Het Centraal Bestand Kinderboeken (CBK) is uitgebreid met 50.000 titels uit de kinderboekencollecties van Vlaamse Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en van de Vlaamse leesbevorderingsorganisatie Iedereen Leest. 
Het Centraal Bestand Kinderboeken (CBK), de gemeenschappelijke kinderboekencatalogus van inmiddels 19 Nederlandse en Vlaamse instellingen, bevatte vóór de toevoeging van de Vlaamse titels reeds ruim 251.000 beschrijvingen van voornamelijk Nederlandstalige kinderboeken van de zestiende eeuw tot heden, van tijdschriften en centsprenten, en circa 65.000 beschrijvingen van boeken en tijdschriftartikelen óver jeugdliteratuur. Nu zijn daar dus nog eens 50.000 titels aan toegevoegd uit de kinderboekencollecties van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en Iedereen Leest. Met het toetreden van de twee Vlaamse instellingen participeren er nu 19 bibliotheken in het Centraal Bestand Kinderboeken.

De Koninklijke Bibliotheek beheert het CBK en draagt met samenwerkende instellingen zorg voor nadere ontsluiting van collecties van kinderboeken, en voor de beschrijving van boeken over jeugdliteratuur. Het CBK is bedoeld voor onderzoekers, (jeugd)bibliothecarissen, leerkrachten, verzamelaars en iedereen die in kinderboeken is geïnteresseerd. 

De toevoeging van de Vlaamse titels is mogelijk gemaakt door de Nederlandse Taalunie, zo meldt de KB.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie