HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Dick Bruna schenkt prijzengeld Max Velthuijs-prijs aan VoorleesExpress
23-09-2016
Namens haar man Dick Bruna heeft Irene de Jongh op donderdag 22 september in het Letterkundig Museum de Max Velthuijs-prijs 2016 in ontvangst genomen. Bij die gelegenheid kondigde De Jongh aan dat het geldbedrag dat aan de prijs verbonden is, te weten 60.000 euro, door Bruna wordt geschonken aan de VoorleesExpress.  
De Max Velthuijs-prijs is een driejaarlijkse oeuvreprijs bestemd voor Nederlandse illustratoren van kinderboeken. Aan de prijs, een initiatief van de stichting P.C. Hooftprijs voor Letterkunde, is een bedrag verbonden van 60.000 euro.  
 
De VoorleesExpress vierde dit jaar haar tienjarige jubileum en is inmiddels actief in meer dan honderd Nederlandse gemeentes, waar wordt voorgelezen door ruim vierduizend vrijwilligers. De VoorleesExpress wil hiermee de taalontwikkeling van kinderen en de taalomgeving thuis verrijken. De organisatie werkt veel samen met bibliotheken, met name in Oost-Nederland en de Randstad.

Het door Bruna geschonken prijzengeld zal worden ingezet om nog meer gezinnen te bereiken en de landelijke dekking van het voorleesproject te vergroten. In een reactie tegenover het Algemeen Dagblad stelt Marieke Heinsbroek, een van de oprichters van de VoorleesExpress: '60.000 euro is een substantieel bedrag. Het is niet makkelijk om rond te komen, dus dit helpt echt mee.'


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie