HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
OBA krijgt 'kinderdirecteur'
27-09-2016
De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) gaat op zoek naar een zogeheten 'kinderdirecteur'. De bibliotheek roept kinderen in groep 5,6 en 7 op om te solliciteren, om zo mee te kunnen denken over het aanbod van de bibliotheek voor kinderen.
De OBA heeft bijna 100.000 jeugdleden, maar tot dusver hadden die nauwelijks een stem binnen de bibliotheek. 'Het is hoog tijd om van deze kinderen te horen wat zij van de OBA willen. Daarom zoekt de OBA een kinderdirecteur! Je vergadert met de directeur, bedenkt de leukste jeugdactiviteiten, blogt of vlogt op de OBA-website en nog heel veel meer,' aldus de OBA op haar website. Het is de bedoeling dat de kinderdirecteur onder andere ook betrokken wordt bij de Kinderboekenweek.

De kinderdirecteur gaat één dag (of twee halve dagen) per maand aan de slag in de Centrale OBA of in één van de 25 vestigingen. De aanstelling als kinderdirecteur geldt voor een jaar, van januari tot en met december 2017. De kinderdirecteur krijgt een vaste OBA-begeleider die hem/haar gedurende 2017 bijstaat. 

De OBA roept geïnteresseerde kinderen uit de groepen 5, 6 en 7 op te solliciteren door een videofilmpje in te sturen. Dat kan tot zondag 6 november. Een jury kiest uit alle inzendingen drie kinderen die doorgaan naar de tweede ronde. De drie genomineerden worden in week 46 gebeld en krijgen een uitnodiging om op kennismakingsgesprek te komen bij directeur Martin Berendse en projectleider Emma Eigenraam. In januari 2017 wordt samen met de ouders/verzorgers de concrete inzet en betrokkenheid van de kinderdirecteur besproken, waarna hij of zij op woensdag 11 januari 2017 feestelijk ingehuldigd zal worden. In de herfstvakantie worden in verschillende OBA-vestigingen alvast kindersollicitatiemiddagen georganiseerd, workshops waar kinderen kunnen leren hoe ze een filmpje kunnen maken om mee te dingen.

De kinderdirecteur kan zich verheugen op verschillende extraatjes. Zo kan hij of zij een verjaardags(slaap)feestje met taart, limonade en een voorstelling in de OBA vieren en mag hij of zij iedere maand een boek uitzoeken bij De Nieuwe Boekhandel, waarmee de OBA samenwerkt. De klas van de kinderdirecteur krijgt een VIP-rondleiding door de OBA.

De OBA zoekt een kind dat goede ideeën heeft, graag in de bibliotheek komt, creatief is en wat durft, zoals praten voor een groot publiek.

Het initiatief ligt in het verlengde van het project rond de Bieb Experts, waarover projectleider Emma Eigenraam op 27 juni op deze website blogde.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (3)

Anne Rube
28-9-2016 16:58
Ik voel me nooit te oud, maar nu heb ik daar wel even last van. Wat een prachtbaan! En ook een stapje naar 100 actief bereik van 0 t/m 18.

Karen Bertrams
30-9-2016 14:06
 Helemaal SPOENK* dit: het nieuwe samenwerkingsproect over dynamiek op de jeugdbibliotheekvloer. Ga een paar kinderen tippen! 
Liesbeth Ulijn
4-10-2016 10:50
Heel leuk dat dit nu ook in Amsterdam (op grootse wijze) gaat gebeuren! Bij Bibliotheek IJmond Noord hebben we al een tijd (3 jaar nu) een Kinderdirecteur! Een succesconcept. 


En, voor alle kinderen in de omgeving Beverwijk, Heemskerk: er kan weer gesolliciteerd worden! http://jeugd.bibliotheekijmondnoord.nl/kinderdirecteur

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie