HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Stadkamer Zwolle zet crowdfunding in voor financiering nieuwe inrichting
29-09-2016
Stadkamer Zwolle probeert via crowdfundingsplatform Love to Fund 50.000 euro te werven om bij de inrichting van haar toekomstige onderkomen aan de Zeven Alleetjes een aantal plannen te kunnen realiseren. 
Onder het motto ‘Word Stadkameraad van dé huiskamer van Zwolle’ roept Stadkamer Zwolle potentiële donateurs op bij te dragen aan de inrichting van drie zogeheten ‘hotspots’ in het nieuwe gebouw dat Stadkamer in 2017 zal betrekken. Op Love to Fund (en Crowd about Now) stelt Astrid Vrolijk, directeur Stadkamer, bij wijze van toelichting onder andere: ‘Stadkamer huurt haar locatie van de gemeente Zwolle. Dit betekent dat Stadkamer zelf verantwoordelijk is voor de inrichting. Uit eigen middelen en met de opbrengst van de oude locatie komen we gelukkig al een heel eind. Het inrichtingsbudget is echter niet voldoende om alle plannen te realiseren. De nieuwe Stadkamer krijgt 15 hotspots. Hotspots zijn bijvoorbeeld een Voorleeshoek en een Makkelijk Lezen Plein voor kinderen, een Doehoek, Huiswerklokaal, een Oefenruimte, een Taalpark of een Werkinfopunt.’
Voor de realisering van drie hotspots vraagt Stadkamer om financiële steun via de crowdfundingssite. Het gaat dan om 15.000 euro voor ‘Jong geleerd’ (o.a. voor een leestribune voor groepen en voorleesmeubels voor individuele kinderen en hun ouders), 20.000 euro voor de hotspot ‘Iedereen doet mee’, een ‘up-to-date leeromgeving voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal of mensen die het digitaal niet bij kunnen benen’ en 15.000 euro voor de hotspot ‘Amateurkunst doet iets met je’ (voor een eenvoudige tribune en geluids- en lichtapparatuur).

Met nog 67 dagen te gaan heeft de crowdfundingsactie inmiddels ruim 10.000 euro opgeleverd.

Stadkamer is in 2015 ontstaan uit een fusie van de bibliotheek, cultuureducatie en amateurkunst. De Zwolse raad had in 2014 reeds besloten dat de bibliotheek haar toenmalige locatie aan de Diezerstraat zou moeten verlaten om als fusieorganisatie Stadkamer te verhuizen naar het voormalige GGD-kantoor aan de Zeven Alleetjes. In het GGD-gebouw werd asbest aangetroffen waardoor de verbouwing van het pand vertraagd is en er sprake is van aanzienlijke meerkosten. De Stadkamer zit daarom sinds begin dit jaar in een tijdelijk onderkomen in het stadhuis aan het Grote Kerkplein. Naar verwachting zal het nieuwe onderkomen rond maart 2017 openen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie