HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe directeur Bibliotheek Gouda: Erna Staal
29-09-2016
Met ingang van 1 december 2016 zal Erna Staal (52) in dienst treden als nieuwe directeur van de Bibliotheek Gouda. Staal is op dit moment nog zakelijk directeur van Museum Beelden aan Zee in Den Haag en was eerder werkzaam in de uitgeefwereld.
Peter Terlouw, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Gouda stelt in een persbericht: 'Met Erna Staal heeft de Bibliotheek Gouda een topkandidaat weten te strikken. Zij combineert grote leidinggevende ervaring bij een culturele instelling met een passie voor het maatschappelijk domein.' 

Erna Staal zegt over haar aanstelling: 'Ik kan niet wachten om te kunnen gaan werken bij de beste bibliotheek van Nederland. Een plek waar kennismaken en kennisdelen centraal staat. Ik sta te popelen om samen met de partners van de bibliotheek, zowel in de Chocoladefabriek als in de stad, aan de slag te gaan. Samen met al het personeel van de Bibliotheek Gouda wil ik het succes bestendigen en uitbouwen. Zo zorgen we dat de Bibliotheek Gouda de leidende culturele instelling blijft die het nu is. Een bibliotheek met een voorbeeldfunctie, die andere bibliotheken door het hele land heen weet te inspireren.'

Erna Staal is sinds juli 2014 zakelijk directeur van Museum Beelden in Zee in Den Haag. Van 2000 tot 2014 was Staal werkzaam bij de uitgeverijen Atlas, Contact en AtlasContact, waarvan de laatste drie jaar als uitgever. Daarvoor was ze ruim tien jaar werkzaam bij het Nederlands Letterkundig Museum en Documentatiecentrum.
 
Staal is de opvolger van Nan van Schendel, die op 1 augustus is aangetreden als de nieuwe directeur van Bibliotheek Den Bosch.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie