HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Eindhoven organiseert samen met Lego verhalenwedstrijd voor scholen
07-10-2016
Bibliotheek Eindhoven organiseert samen met LEGO Education en tien basisscholen een wedstrijd waarmee leerlingen uitgedaagd worden hun eigen verhaal te maken. 
Kinderboekenschrijfster Anja Vereijken (YouTube-filmpje) heeft speciaal voor het project het eerste deel van een verhaal geschreven. De leerlingen van groep 5 en 6 van tien basisscholen in Eindhoven en Waalre mogen het verhaal afmaken. De manier waarop de kinderen met het verhaal aan de slag gaan is bijzonder, aldus Bibliotheek Eindhoven in een persbericht. ‘De deelnemende klassen hebben de LEGO® Story Starter gekregen - een doos vol speciaal ontwikkeld materiaal van LEGO Education. In groepjes bouwen de kinderen hiermee het verhaal letterlijk uit tot een spannend, grappig, ontroerend en super verrassend einde,’ aldus de bibliotheek.

De bibliotheek stelt dat het voor kinderen niet alleen leuk maar ook leerzaam is om op deze manier spelenderwijs het verloop van een verhaal te bedenken. ‘Door gebruik te maken van legoblokjes, wordt het plezier en de fantasie gestimuleerd en wordt het proces van een goed opgebouwd verhaal inzichtelijk gemaakt. Bovendien wordt er volop aanspraak gedaan op de 21ste eeuwse vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken en digitale vaardigheden. Want nadat het verhaal bedacht is, moet het ook in een zelf te bepalen vorm gepresenteerd worden,’ aldus de bibliotheek.

Op vrijdagochtend 21 oktober is in de Bibliotheek Eindhoven in de Witte Dame de finale, waarbij de beste verhalen van elke deelnemende school worden gepresenteerd.  


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie