HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Minister Bussemaker verricht lancering landelijke campagne ‘de Bibliotheek maakt je rijker’
07-10-2016
Op donderdag 13 oktober zal minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) samen met voorzitter Marleen Barth van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) de aftrap verrichten van de landelijke publiekscampagne 'De Bibliotheek maakt je rijker'.
 
De campagne, die in opdracht van de VOB is uitgewerkt door ‘trend interpretation agency’ Trendsactive, zal op 24 oktober van start gaan. Van 24 oktober tot 31 oktober zijn in ruim 1800 Mupi's, Abri's, Metropanelen en City Cells door heel Nederland posters te vinden rond de drie thema’s ‘vindingrijk, kansrijk en belangrijk’. Op 24 oktober start ook de online campagne, in het kader waarvan wordt gewerkt ‘met sponsored story's, die geproduceerd worden door social influencers in samenwerking met de bibliotheek. Zij verspreiden deze content via verschillende social media kanalen,’ aldus de VOB.

De VOB meldt over het uitgangspunt van de campagne: ‘Mensen gebruiken de bibliotheek meer en meer om kennis op te doen en vaardiger te worden via workshops, ontmoetingen, lezingen, debatten en als studie- en werkplaats. Om deze omslag zichtbaar te maken naar het publiek loopt er vanaf eind oktober een poster- en online campagne de Bibliotheek maakt je rijker. Met als motto: “De Bibliotheek is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken.”’

In 2017 zal een tweede fase van de landelijke campagne starten. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie