HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe datawarehouse KB wordt gebouwd door Sogeti
18-10-2016
De Koninkllijke Bibliotheek (KB) meldt dat de aanbesteding voor het datawarehouse (DWH) is afgerond. De opdracht is gegund aan IT-dienstverlener Sogeti.
De KB stelt dat bij de selectie van de leverancier verschillende aspecten een rol speelden: eisen met betrekking tot gewenste functionaliteit, betrouwbaarheid en performance en voorwaarden ten aanzien van de veiligheid en de wijze van omgaan met persoonsgegevens. Een belangrijke rol speelde het uitgangspunt dat het datawarehouse flexibel genoeg moet zijn om aan nieuwe eisen en behoeftes te kunnen voldoen. Het was met name op dit punt dat Sogeti sterk scoorde, 'Met name op deze laatste eis was het aanbod van Sogeti onderscheidend: het nieuw te bouwen datawarehouse wordt schaalbaar en is naar behoefte uit te breiden met allerlei tools op gebied van datavisualisatie, rapportage en analyse,' aldus de KB.

De Koninklijke Bibliotheek besloot eind vorig jaar het datawarehouse opnieuw aan te besteden. De KB noemde als belangrijke reden voor dit besluit de aanhoudende operationele problemen. 

Op 29 april van dit jaar ging de procedure voor de aanbesteding van het nieuwe datawarehouse van start. In augustus meldde de KB dat zich in het kader van de aanbestedingsprocedure zestien partijen hadden aangemeld, waaruit een voorlopige selectie van zes leveranciers gemaakt was.
 
De ontwikkeling van het datawarehouse begint per direct en de oplevering hiervan is voorzien in het eerste kwartaal van 2017. 'Na oplevering zullen wij ons gaan richten op de verdere doorontwikkeling van het nieuwe DWH,' aldus de KB.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie