HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheken Rijnmond gaan intensiever samenwerken
19-10-2016
Onlangs hebben de directeuren van negen bibliotheken in de regio Rijnmond een samenwerkingsconvenant getekend voor de duur van minimaal vier jaar. Uitgangspunt is de bestaande contacten en vormen van samenwerking te intensiveren. 
Het convenant is ondertekend door de directeuren van de bibliotheken Rotterdam, Spijkenisse, AanZet, Maassluis/Midden-Delfland, Schiedam, Vlaardingen, Bibliotheek aan den IJssel, Zuid-Hollandse Delta en Hoeksche Waard.

De betrokken bibliotheken zagen de laatste tijd steeds meer aanleiding om de samenwerking te verstevigen en in concrete daden om te zetten. 'De bibliotheken zien samenwerkingsmogelijkheden ten aanzien van de dienstverlening voor het onderwijs en ondernemers en op het gebied van basisvaardigheden, en op het terrein van collectie, marketing, fondsenwerving en gebruiksvoorwaarden. Begin dit jaar zijn de eerste gezamenlijke projecten gestart rond de bestrijding van laaggeletterdheid, het opzetten van een programma voor trainees en de Bibliotheek voor Ondernemers,' aldus ProBiblio in een kort bericht op haar website.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie