HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheken Gelderland Zuid en Groesbeek gaan fuseren
21-10-2016
De bibliotheken Gelderland Zuid en Groesbeek gaan per 1 januari 2017 fuseren. De fusie is het gevolg van de gemeentelijke herindeling van Groesbeek, Beek-Ubbergen en Millingen tot de nieuwe gemeente Berg en Dal in 2015.
Bibliotheek Gelderland Zuid beheert nu reeds vestigingen in Millingen en Beek-Ubbergen. De gemeente Berg en Dal (ca 35.000 inwoners) ontstond in 2015 na een fusie van de voormalige gemeenten Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen.

De besturen van beide bibliotheken hebben gesprekken gevoerd over een fusie, aldus de Gelderlander. Tijdens die gesprekken werd volgens de website DeGroesbeek.nl duidelijk dat er bij de fusie geen ontslagen gaan vallen en dat de vrijwilligers van de Bibliotheek Groesbeek in Groesbeek kunnen blijven. 'Bibliotheekbezoekers zullen in Groesbeek zo veel mogelijk de bekende gezichten blijven zien (...)'

'De abonnementsvormen en uitleentermijnen in beide bibliotheken verschillen van elkaar, er wordt nog besproken hoe hiermee om te gaan. De budgetten voor de collectie in 2017 en 2018 blijven in ieder geval hetzelfde. Hoe de collectie precies samengevoegd zal worden met de collectie van de Bibliotheek Gelderland Zuid wordt ook nog uitgebreider besproken,' aldus DeGroesbeek.nl.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie