HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek IJmond Noord zoekt nieuwe kinderdirecteur
26-10-2016
Net als de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) is ook Bibliotheek IJmond Noord op zoek naar een nieuwe 'kinderdirecteur'. Geïnteresseerde kinderen kunnen nog tot 5 november solliciteren. 
De nieuwe kinderdirecteur wordt de opvolger van Blossom Meijer, die in 2014 op negenjarige leeftijd aantrad als de eerste kinderdirecteur van Bibliotheek IJmond Noord (en waarschijnlijk heel Nederland). Onlangs kondigde ook de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan op zoek te zijn naar haar eerste kinderdirecteur.

De kinderdirecteur mag een stukje schrijven voor de site, evenementen in de bibliotheek openen, zoals de Kinderboekenweek, en meedenken over leuke activiteiten voor kinderen. Zo heeft aftredend kinderdirecteur Blossom Meijer tijdens de Kinderboekenweek in 2015 samen met de Biebpimpers activiteiten georganiseerd met als thema 'Raarmaarwaar'. Ze heeft verder onder andere actie gevoerd voor de bibliotheek in Heemskerk, aan de gemeenteraad verteld hoe belangrijk de bibliotheek voor haar is en een toespraak gehouden bij de opening van Bibliotheek de Boekenboot in basisschool De Vrijheit in Wijk aan Zee. Blossom kreeg ook een rol in een promotiefilmpje, waarin ze vertelt hoe belangrijk de bibliotheek en lezen voor haar zijn. 

Bibliotheek IJmond Noord roept kinderen in groep 5, 6 en 7 op om te solliciteren. De nieuwe kinderdirecteur moet van lezen houden en graag in de bibliotheek komen, het leuk vinden om mee te denken over activiteiten en de toekomst van de bibliotheek en niet bang zijn om in de schijnwerpers te staan.Tot 5 november kunnen geïnteresseerde kinderen met een verhaal, gedicht, strip, lied, filmpje, kunstwerk of op een andere manier laten weten waarom zij graag kinderdirecteur willen zijn.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie