HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Midden-Brabant tekent samenwerkingsconvenant met gemeenten
28-10-2016
Onlangs ondertekenden de wethouders van de gemeenten Tilburg, Waalwijk, Oisterwijk, Loon op Zand, Goirle en Hilvarenbeek en de Bibliotheek Midden-Brabant een samenwerkingsconvenant voor het bibliotheekwerk, waarmee zij gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen voor de bibliotheekvoorziening in de regio. 
Het samenwerkingsconvenant van de zes gemeenten en Bibliotheek Midden-Brabant is van kracht voor de periode 2016-2019. 

'Het convenant komt ook voort uit de behoefte aan flexibiliteit in de lokale keuzes van een gemeente. Elke gemeente heeft zijn eigen speerpunten en het bibliotheekwerk zou daar optimaal op moeten kunnen aansluiten. Hiertoe is het aanbod van de bibliotheek vertaald naar een aantal pakketten met als basis het Netwerkpakket. Binnen het Netwerk vallen die onderdelen die de gezamenlijke verantwoordelijkheid zijn van alle gemeenten en die de basis vormen voor de openbare bibliotheekvoorziening in de regio. Elke gemeente neemt dit pakket af en betaalt hiervoor een vast bedrag per inwoner. De keuzevrijheid ligt in de andere pakketten,' aldus Bibliotheek Midden-Brabant in een persbericht.

Met het convenant onderschrijven de gemeenten ook de gewenste ontwikkelrichting van de Bibliotheek Nieuwe Stijl, aldus Bibliotheek Midden-Brabant. Dat wil zeggen: 'Een bibliotheek waar het maatschappelijk effect leidend is en die naast een collectie ook een werkplaats en een podium biedt om kennis en verhalen te creëren en te delen.' Peter Kok, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Midden-Brabant stelt daarover: 'Doordat gemeenten op deze manier de krachten bundelen, krijgen wij meer ruimte om de Bibliotheek Nieuwe Stijl verder door te ontwikkelen.'


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie