HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Biblionet Groningen start samenwerking met VoorleesExpress
28-10-2016
Biblionet Groningen is onlangs de samenwerking aangegaan met het taalontwikkelingsproject de VoorleesExpress, met als bedoeling het voorleesprogramma provinciebreed aan te gaan bieden.
Arend Middelveld, bestuurder van Biblionet Groningen, stelt naar aanleiding van de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met de VoorleesExpress: 'Het is onze ambitie om de VoorleesExpress op te zetten in elke gemeente van de provincie Groningen.'

Biblionet Groningen neemt het project VoorleesExpress op in haar dienstverleningsaanbod voor de 22 gemeenten in de provincie Groningen. Het voorleesproject sluit daarmee volgens Biblionet Groningen perfect aan bij de pijler 'Taal als basis en plezier in lezen' binnen de nieuwe koers van de provinciale serviceorganisatie (zie over die nieuwe koers ook het interview met Jacqueline Roelofs in Bibliotheekblad nr 7).
Projectleider Gelly Veenstra van Biblionet Groningen gaat de komende tijd zorgen voor de uitrol van de VoorleesExpress. 'We starten met een pilot in de gemeente Delfzijl. Deze gemeente heeft al bij ons aangegeven dat ze interesse hebben om mee te werken. Het is ons doel dat er gauw meer gemeenten gaan volgen,' aldus Veenstra in een persbericht van Biblionet Groningen.

In het kader van de VoorleesExpress komen voorleesvrijwilligers twintig weken lang wekelijks voorlezen in taalarme gezinnen en ze laten ouders daarbij zien hoe leuk voorlezen is en hoe zij het voorleesritueel zelf kunnen overnemen. Biblionet Groningen heeft besloten VoorleesExpress provinciebreed aan te gaan bieden omdat kinderen die meedoen aan de VoorleesExpress volgens de provinciale bibliotheekorganisatie een betere woordenschat krijgen en hun taalontwikkeling zichtbaar vooruitgaat. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie