HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Kinderen kunnen schoen zetten in de bibliotheek
11-11-2016
Van 12 november tot en met 5 december 2016 kunnen kinderen bij veel bibliotheken en boekhandels een zogeheten ‘vouwschoen’ ophalen, om die daar weer te komen zetten nadat zij hem in elkaar hebben geknutseld en versierd. Sinterklaas stopt in elk (vouw)schoentje vervolgens een cadeautje, een zogeheten 'schoenboekje'. 
Het ‘schoenboekje’, geschreven en geïllustreerd door Harmen van Straaten, is getiteld Het cadeau en gaat over Daan, die alles heeft wat zijn hartje begeert en daarom een heel bijzonder cadeau vraagt.

Het ‘schoenboekje' is onderdeel van de leesbevorderingscampagne ’t Heerlijk Voorleesavondje, dat dit jaar plaats heeft op donderdag 1 december’. Boekhandels en bibliotheken roepen alle ouders van Nederland op om die avond minimaal 15 minuten voor te lezen, zo meldt de CPNB. Het boekje is niet onbeperkt beschikbaar, dus 'op = op'. De Sinterklaascampagne is een collectieve campagne van de bibliotheek en boekhandel en wordt georganiseerd door de CPNB. Met de campagne willen bibliotheek en boekhandel (voor)lezen extra promoten.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie