HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Samenwerking Biblionet Drenthe en Zorgbelang Drenthe
14-11-2016
In het kader van de verbetering van gezondheids- en informatievaardigheden worden onder meer diensten en producten aangeboden die bijdragen aan een snelle inburgering van asielzoekers en wordt ondersteuning geboden bij het leren omgaan met de digitale overheid.
Biblionet Drenthe en Zorgbelang Drenthe slaan de handen ineen bij de verbetering van gezondheidsvaardigheden en informatievaardigheden en hebben daartoe een partnerovereenkomst getekend, zo wordt gemeld op de website van Biblionet Drenthe. De bibliotheekorganisatie heeft zich daarmee verbonden aan de doelen van het Nationaal Programma Preventie Alles is Gezondheid....

De organisaties willen de impact van Alles is gezondheid... verbreden en verdiepen door onder meer informatie, cursussen en trainingen aan te bieden op het gebied taal, digitaal en gezondheidsgedrag; gemeenten te ondersteunen bij de uitvoering van hun programma’s in het sociale domein die bijdragen aan de gezondheid en persoonlijke ontplooiing van burgers; en onderwijs- en voorschoolse instellingen te ondersteunen bij het (leren) lezen, het vergroten van het leesplezier, het vergroten van mediawijsheid en het aanleren van digitale en gezondheidsvaardigheden.

Als gezamenlijke activiteiten van Biblionet Drenthe en Zorgbelang Drenthe worden genoemd het aanbieden van een collectie boeken/e-books en overige materialen; het verzorgen van lezingen, filmavonden, iPad-cafés en voorlichtingsbijeenkomsten; het aanbieden van diensten en producten die bijdragen aan een snelle en succesvolle inburgering van asielzoekers; ondersteuning bieden bij het leren omgaan met de digitale overheid; ondersteuning bieden bij het onderwijs en het aanleren van digitale (basis)vaardigheden voor kinderen in de basisschoolleeftijd; en het werken aan de preventie en bestrijding van laaggeletterdheid met programma’s als BoekStart en Tel mee met Taal, en het inrichten van Taalhuizen.

Zorgbelang Drenthe adviseert burgers bij vraagstukken rond zorg vanuit het cliëntperspectief door ontwikkelingen in de zorg te volgen en de gevolgen en alternatieven voor burgers in beeld te brengen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie